Overname Zilvold bv

14-03-2016 | Overname Zilvold bv

Overname Zilvold bv Scherpenzeel, 14 maart 2016

Van den Heuvel Watertechnologie bv in Scherpenzeel heeft met ingang van 8 maart 2016 collega bedrijf Zilvold bv overgenomen.
De overname van het Elburgse bedrijf past in de groeistrategie van Van den Heuvel Watertechnologie bv.
 
Directeur Erik Brink: “We willen samen met onze partner de “ProMinent Group” uit Duitsland wereldwijd de markt bedienen  van  “Zoutelektrolyse”.
Zoutelektrolyse is een snelgroeiende en duurzame technologie voor het desinfecteren van water in o.a. zwembaden , tuinbouw  en voedingsmiddelen industrie.
Om op alle onderdelen het gewenste specialisme te bieden, hebben we omvang nodig.
Vanaf 8 maart 2016 heeft Van den Heuvel Watertechnologie bv alle activiteiten van Zilvold bv overgenomen. Alle medewerkers van Zilvold bv worden geïntegreerd in het Van den Heuvel team te Scherpenzeel.
 
Van den Heuvel Watertechnologie bv  is sinds 1978 markt-leider op het gebied van Zoutelektrolyse systemen in de zwembaden branche.  Met de in 2008 tot stand gekomen partnership met Prominent GmbH te Heidelberg heeft Van den Heuvel Watertechnologie bv  een wereldwijde focus, via 55 verkoop vestigingen, om het principe van zoutelektrolyse in te zetten in o.a. de volgende markt segmenten:
  • Zwembaden
  • Drinkwater
  • Food & Beverage (Voedingsmiddelen industrie)
  • Koeltorens
  • Tuinbouw, Agrarische markt
  • Papier industrie
Mede door de overname van UT-engineering te Nederland in 2014 en Biostel te Zwitserland in 2015 is de positie van Van den Heuvel Watertechnologie bv de afgelopen jaren o.a. versterkt in de Tuinbouw,- en Agrarische markt.
 
Brink: “Wij verwelkomen de medewerkers van Zilvold waarmee wij samen als één team ervoor zullen zorgen dat kennis en ervaring tot een kwalitatieve en betrouwbare samenwerking zal leiden met onze klanten. De producten van Zilvold worden toegevoegd aan ons porfolio waarmee we onze klanten nog breder kunnen bedienen”.  
Henk Zilvold zal als Directeur R&D elektrolyse gaan werken voor de “Prominent groep”  waardoor er voor de toekomst een bredere basis wordt gelegd voor de veelzijdige vraag naar Zoutelektrolyse oplossingen in verschillende marktsegmenten wereldwijd. Hij zal dit samen doen met een gemotiveerd team bestaande uit collega’s van ProMinent, VDHW en Zilvold.
 
Deze bedrijfsovername brengt voor Zilvold  klanten geen significante veranderingen met zich mee. Het product “Zilvold Elektrolyse Manager®” blijft bestaan. Zilvold bv wordt geïntegreerd bij Van den Heuvel Watertechnologie bv  in Scherpenzeel en vanuit deze locatie worden alle activiteiten als “Elektrolyse Expertise Centrum” doorgezet.
 
Wij verwelkomen U graag op de “Aqua Nederland Vakbeurs” te Gorinchem waar wij gezamenlijk op stand 168 en 169 tot uw beschikking staan voor eventuele vragen.

terug

Bezoekadres Glashorst 114
Postadres Postbus 71
3925 ZH Scherpenzeel
t +31 (0) 33 2778600
f +31 (0) 33 2778399
e info@vdhwater.nl