Partner of ProMinent

Effectieve desinfectie van oppervlaktes speelt een cruciale rol in beheersing van het corona virus. Met onze Chlorinsitu® electrolyse systemen kan ter plekke een bewezen efficiënt desinfectant gemaakt worden. Momenteel maakt het civiele beschermingsconsortium in Italië hier al gebruik van.

In de strijd tegen COVID-19 heeft het Italiaanse civiele beschermingconsortium in Piedmont een donatie gevraagd en VDH heeft in samenwerking met ProMinent Italiana S.r.l. twee electrolyse systemen aan de gemeenschap van Chieri, in de provincie Turijn gedoneerd
Deze systemen genereren een effectieve desinfectant op locatie. Hierdoor kunnen harde oppervlaktes zoals trapleuningen, deurknoppen, nachtkastjes, vloeren en muren betrouwbaar gedesinfecteerd worden.

Nadat de uitbraak van het coronavirus zich als brandhaard in Noord-Italië ontwikkelde is de Italiaanse vestiging van Prominent direct in actie gekomen en heeft contact gezocht met verschillende contactadressen van het civiele beschermingsconsortium (Bolzano, Turijn).
Om de verspreiding van het virus af te remmen, oppervlaktes in gebouwen en voertuigen, dienen efficiënt gedesinfecteerd te worden. Geschikte middelen zijn hiervoor gebaseerd op ethanol, waterstof-peroxide of natriumhypochloriet.

De WGO en het EDEC (European Center for Disease Prevention and Control) bevelen chloor aan als geschikt desinfectant. Als dit in de juiste concentratie gebruikt wordt, wordt een reductie gehaald van een zogenoemde log vier factor in zeer korte tijd. Dit betekend dat het aantal actieve virusdelen verminderd van een milioen tot slechts honderd.

CHLORINSITU® systemen van Prominent, gemaakt door VDH Watertechnology, kunnen hiervoor ingezet worden. Deze systemen produceren het effectieve natrium hypochloriet. Dit gebeurt door gebruik te maken van zout, water en stroom. Speciaal hiervoor wordt een lage concentratie aangemaakt, waardoor een hoog desinfectie effect behaald wordt.
Door VDH watertechnology zijn twee CHLORINSITU® IIa systemen geleverd  en Prominent Italië heeft de installaties aangesloten en opgestart.

"Desinfectanten worden schaars, zeker in Noord-Italië, onze hoog-riscico zone," verteld Eng. Massimo Calabrò, Managing Director, ProMinent Italiana S.r.l. en hij gaat verder “en desinfectie is momenteel, naast het vermijden van sociale contacten, de enigste manier om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit geldt in het bijzonder voor alle oppervlakten die, volgens de experts, geschikt zijn voor het corona virus om nog actief op te blijven zijn tot 6 dagen na besmetting. Dit kan voorkomen worden door oppervlaktes te behandelen met desinfectant, door ze bijvoorbeeld af te vegen. Hiervoor zijn grote hoeveelheden desinfectant noodzakelijk, die ter plekke gegenereerd worden met de compacte electrolyse systemen. In vergelijking met andere processen zijn geen gevaarlijke chemicaliën noodzakelijk. Zout, water en stroom zijn voldoende.” Aldus Calabrò en hij voegt toe " De desinfectie-oplossing kan direct gebruikt worden en verzekerd virus-vrije oppervlaktes. We hopen hiermee een bijdrage te leveren om effectief de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan".